att drömma om att glömma

Visst är det intressant hur någons specifika kroppsdel kan etsa sig fast så hårt att vad man än försöker med, så finns det alltid kvar. Som hans spetsiga näsa. Jag vet inte hur mycket jag har försökt glömma den, i kombination med hans ögon, hår och armar. Men gång på gång finns det alltid något som påminner mig om honom och låter mig långsamt dras in i vad som känns som en evig spiral. Det hjälper inte att hans namn dyker upp titt som tätt, trots den relativa ovanligheten. Och det hjälper inte att så fort hans favoritsport ens nämns, sätts en hel tankeverksamhet igång i min hjärna. Och det hjälper verkligen inte att han är fin. Fan, att han inte kunde vara ful, en dålig människa! 
         Jag och min vän diskuterade det där, om att vara ful, fin eller medelmåtta. Jag ser mig utan en uns tvekan faktiskt, som en väldigt typisk medelmåtta. Och det är även därför jag inte läggs märke till på samma sätt som fina och fula gör. Fina personer får uppmärksamhet för sin skönhet, sina många charmerande yttre egenskaper. Fula personer får uppmärksamhet för sitt mindre smickrande yttre och blir ofta påminda om detta. Vi medelmåttor däremot, vi syns knappt, finns knappt. Det var lite fel sagt dock, för visst syns vi och finns vi. Dock är det så att flertalet av de personer vi stöter på i vardagen är medelmåttor som vi inte lägger märke till på samma sätt som fina och fula, helt enkelt på grund av att vi förväntar oss att dessa medelmåttor ska finnas i vår omgivning. De är lagom bra, lagom ambitiösa, lagom SNYGGA. Bara medelmåttor. Det jag vill komma till är att dessa inte syns. Jag ser dem inte och du ser dem inte. Trots att, i alla fall jag, ingår där, lägger vi inte märke till medelmåttiga människor. På grund av att dessa inte syns på samma sätt som fina och fula, tänk vad många människor vi går miste om som finns i vår närhet. Som kanske skulle kunna vara din nya vän för livet eller din själsfrände. Om vi inte öppnar ögonen och ser det vackra i vardagen, kommer vi fortsätta leva i denna ovisshet. 
 
Jag känner att det spårade ut, men det spelar ingen roll. Jag är jag, du är du och vi är bäst. 
 

and sing, sing, sing, sing your soul song

jag och min kärlek för serier

Jag tänkte i ett litet inlägg, lista de serier jag ser på. De som ligger mig fint och varmt om hjärtat, både gamla och nya bundsförvanter. Fem trogna har de varit, nu sex. 
 
Teen Wolf; Åh, kära. Jag kommer ihåg hur jag tvekade någon/några veckor innan jag till slut valde att starta första avsnittet, på grund av att jag tyckte den såg amatöraktig och crappy ut. Men åh, vad bra den är! Det handlar ju om denna tonårspojk, Scott, som blir biten och förvandlad till en varulv. Till följd av det, inträffar en hel del skumma saker i staden osv. Självklart finns där en söt flicka med i bilden. 
 
Pretty Little Liars; Kommer verkligen inte ihåg när jag började kolla, men det var kärlek på direkten. Lite skraj är jag ibland, men det är väl även tjusningen med det hela. Ska jag vara ärlig så hade jag nog inte kollat längre om det inte varit lite läskigt och så, börjar få nog av konceptet. Det handlar, som du kanske vet, om fyra tonårstjejer vars vän försvinner och hittas död ett år senare. Strax efter fyndet, börjar tjejerna få mysiska sms från någon A och så vidare. 
 
New Girl; Dessa charmtroll till män och så älskade Zooey Deschanel. Hela serien är bara så så så mysig och är ett fint avbrott i allt tråkigt och vardagligt. Handlar om en tjej som blivit dumpad av sin pojkvän och flyttar in i en lägenhet med tre killar. Ja, det går ju som det går. 
 
Game of Thrones; Det tog ett tag innan jag ens vågade kolla klart på första avsnittet på grund av den brutala början. Men trots att det är mycket blod och liknande, är jag ändå så glad att jag fortsatte. För det är ju så bra! Det är egentligen svårt att säga vad den handlar om, men den utspelar sig i en svunnen tid i ett land, Westeros. När kungen dör bubblar begravda intriger upp till ytan och ett krig utbryter, på jakt efter rikets rätte kung. 
 
Awkward; Ännu en underbart rolig och mysig serie. Började kolla för några månader sedan och har varit fast sedan dess. Det handlar om en tjej som skriver i blogg om precis allt som händer henne, på ett komiskt och underhållande sätt. Svårt att förklara egentligen (eller bara jag som är dålig på att förklara), men verkligen värd att se! 
 
Arrow; Detta är den senast tillkomna, så sent som denna veckan, men riktigt bra är den! Handlar om en rikemansson som blir strandsatt på en ö i fem år efter en båtolycka. När han kommer tillbaka till civilisationen igen, är han helt förändrad och vet vad han ska göra; rädda staden från skurkarna som styr och terroriserar staden.