Agus go bhfuil tú le cara fíor.

Det är en sak jag behöver reda ut. Det är konstigt det där, att jag ändå är hyfsat bra på det där med ord, men när det gäller vissa saker får jag bara inte fram det. Detta är ett sådant exempel. Jag beter mig som ett svin ibland (läs: ofta) mot personer som betyder så himla mycket och jag mår illa och vill spy på mig själv för det. Det finns framför allt en person som får ta så mycket skit och jag är så förundrad över att hon/du orkar med det. Du är så himla bra Elin. Jag hade varit så jävla miserabel utan dig, du skulle bara veta. Om inte jag haft dig, då vet jag på riktigt inte var jag hade varit. Det känns som att du har räddat mig från mina egna tankar mer än en gång och jag är så sjukt tacksam över det. Jag är person med många problem och det vet du, men det är du också vi hjälper varandra och jag skulle nog inte kunna ha en finare person omkring mig som känner med mig i det mesta. Min tacksamhet är oändlig. Puss.

svärta är ett tyst ting och jag lever för det

Fina fotografier är ju något utöver det vanliga och jag föredrar dem svartvita. Det svartvita låter känslor, uttryck och fantasier få spela sitt egna spel vilket är vackert. Men självfallet är färgade fotografier förträffliga de också. Här är fem av varje, alla hänförande på sitt eget lilla vis. 

tecken på att du är en sorgfågel

Du tycker om att vara för dig själv och har inget problem med en stunds tystnad. Tvärtom är det uppfriskande och du finner lugnet där. Men samtidigt känner du dig ofta ensam och skulle göra mycket för nån att dela ensamheten med. Någon att prata med om allt och inget, kolla på bra och dåliga filmer och hitta lösningar till världssvälten med. Du är i helhet en ganska glad person som inte direkt drar sig för att skratta, men vissa dagar är du som du är hemma; melankolisk och dyster. Du känner dig ofta stressad över hur andra presterar och att folk i din omgivning har saker de är bra på, medan du känner att det inte finns något i världen som är menat för dig. Du försöker alltid vara så duktig du kan, men det svängande humör ställer ofta till det. För du faller lätt tillbaka till de mindre bra rutinerna och har sedan svårt att ta dig tillbaka, hur mycket du än vill. Du har konstant slut på energi. Inte möjligtvis är sömnig, men energin finns inte där helt enkelt. Du vill så himla mycket, men du vågar inte ta för dig. Du vill prata med den, du vill fråga om det. Men det händer inte, för du känner att du inte är tillräckligt för det. Du vill inte vara fel och ivägen, men vill heller inte uppfattas som tyst och tråkig. För du vet ju att du inte är tråkig, men det är den sidan som visas för alla andra är just det. Tråkig. 
 
Så om du känner igen dig i i alla fall hälften av detta, är du nog en liten sorgfågel du också, precis som jag, som råkar vara allt. Men tänk på att sorgfåglar, faktiskt är de allra finaste av fåglar.