De farliga facken.

För en stund sedan kom jag över ett par artiklar om unga tjejer som spelar/har spelat fotboll. Det borde inte vara något speciellt då fotbollen är deras fritidsintresse och alla ska tillåtas att göra det de finner intressant, oavsett om personen i fråga råkar ha kortklippt hår. För det var det som båda artiklarna handlade om. Två elvaåriga tjejer valde att klippa håret kort och blir sedan anklagade för att vara killar. En nu sextonårig tjej berättar om hur föräldrar bredvid fotbollsplanen skrek "pojke" till henne. På grund av hennes frisyr och för att hon inte var rädd för att tackla sina motspelare. Det dessa påhoppare, anklagare, försöker göra mot dessa tjejer, är att trycka ner dem i de trånga och könsnormativa facken. De där som säger att tjejer har långt hår och är lite rädd av sig och där killar har kort hår och tar i med hårdhandskarna. Skam om det skulle vara annorlunda! 
       Vad dessa personer inte tänker på (möjligtvis ignorerar), är att det aldrig skulle fungera att placera ett helt lands befolkning, en hel världs befolkning, i endast två fack. Att göra så vore massmord. Vi skulle massakrera mångfaldet, vilket är livsviktigt för människans fortsatta utveckling och tillika existens. Jag tvivlar på att det är vad dessa människor har i åtanke, då vi människor har en tendens att vara något trångsynta och endast se det vi har rakt framför ögonen. I vilket fall som helst, gjorde de två artiklarna lite besviken på omvärlden. 

I förmiddags lyckades jag äntligen läsa ut den bok jag har läst i över en månad nu. Jag tänker inte berätta mer om den än att den heter Det sista kungadömet och handlar om vikingar och 800-talets England och att den inte var något extraordinärt. Dock handlade de ju om historia (vilket jag älskar) och jag känner, utan att försöka låta allt för pretentiös, att jag genom denna boken har breddat mina historiekunskaper något. Och för det tackar jag och bockar. 
        Min frukost var inte heller fy skam. Vinbärssmoothie innehållandes en banan, ca en deciliter grekisk yoghurt, en deciliter vinbär, ett kryddmått vaniljpulver, en skvätt osötad mandelmjölk och några cashewnötter. Sedan även, ett knäcke med honung och en kopp jordgubbs- och champagnete som senare förvandlades till iste. Såhär såg det ut:Kom ihåg mig?