"Visst var jag medveten om det här med att efter solsken kommer regn. Men inte visste jag att det egentligen är efter solsken kommer åska och Gudrun och jordbävningar och översvämningar. För det är så det känns."

De senaste dagarna har jag mest gått och tänkt på en viss bok av Katarina Sandberg. Vi är inte sådana som i slutet får varandra heter den och är helt underbar. Mest, läs läs läs alla där ute! 
Såhär ser den ut i sann mobilkamerakvalitet, matchad med rutiga pyjamasbyxor, men vad gör väl det. Den handlar i vilket fall som helst om nittonåriga Cassiopeja som flyttar från okända småstaden till specifika Stockholm för att plugga juridik. Hon är sådär oförutsägbar och kvicktänkt som gör en sådan som jag lite avundsjuk och så tror hon inte riktigt att kärlek är något mer än ett påhitt av Hollywood. Men så träffar hon en viss Casper och inser att kärlek kanske inte bara är för Hollywood trots allt. 

Sådär alldeles superklyschig och skriven på absolut bästa sättet gör att man tycker om den mer och mer och mer för varje sida. Och så är det ju fantastiskt att Katarina endast är fyra år äldre än lilla jag och fick denna publicerad när hon var tjugoett. Det är inte alla som får det = riktig förebild för skrivarfantaster som jag. 
 
Lyssna på detta:
"Möter bara fem personer under hela min promenad hem. Fyra är trötta pendlare på väg till jobbet, alla ger de mig dömande blickar. Den femte är en tjej i lika höga klackar som jag. Hennes smink är lite utsmetat och håret är rufsigt, vi möter varandras blickar, smått plågade leenden i tyst samförstånd. Vi passerar varandra, två skadeskjutna djur på väg genom det sömniga Stockholm som långsamt vaknar ur sin korta vila." 
 
"Sedan lägger vi på och jag tycker att det känns lite småjobbigt när jag knäpper upp klänningen och drar av strumpbyxorna. Låter till sist bh och trosor falla till marken och slår mig ner vid skrivbordet. Jag pluggar straffrätt naken. Provar att säga det högt. Ler lite för mig själv. Hade jag hetat Agnes hade jag antagligen gjort tentan naken. Det är lite väl magstarkt för mig. Men ändå. Jag pluggar straffrätt, naken. 
    Det trodde man inte när man vaknade imorse."Kom ihåg mig?